Primarul general al Bucureștiului, îngrijorat în privința construcțiilor de după 1990 în cazul unui cutremur puternic

Primarul general al Bucureștiului, Nicușor Dan, se declară îngrijorat în privința construcțiilor de după 1990 în cazul unui cutremur puternic. În cadrul unei conferințe pe tema provocărilor actuale în domeniul construcțiilor din România, edilul a vorbit și despre modul defectuos în care se dezvoltă Capitala.

Nicuşor Dan: De 17 ani, de când s-a știut că România o să intre în Uniunea Europeană și au început să vină banii, Bucureștiul se sufocă. Involuează în ceea ce privește posibilitatea de a răspunde cu infrastructură la cât și cum se construiește.

Modul în care se dezvoltă urban un oraș stimulează sau nu o mare firmă să vină să își pună birourile în București sau în Sofia sau în Belgrad sau în Budapesta. Și Bucureștiul are o imagine care nu este grozavă: cea mai urâtă capitală europeană, de exemplu, a spus un mare site european de turism.

România și Bucureștiul sunt într-o zonă seismică și mi-e teamă de cum se vor comporta construcțiile de după ’90 la primul mare cutremut pe care îl vom avea în București./csimion

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 11 octombrie