În oraşul Mikolaiv, un băiat a fost salvat de sub dărâmăturile clădirii distrusă în urma atacurilor; sunt căutate alte şapte persoane

La Mikolaiv, un băiat a fost salvat de sub dărâmăturile unei clădiri înalte distrusă în urma bombardamentelor ruşilor. Sunt căutate alte şapte persoane. Invadatorii ruși au atacat orașul su sisteme de rachete S-300, anunţă Agenţia de presă RBC-Ucraina, cu referire la o postare de pe Telegram a șefului Administraţiei militare de stat a regiunii Mikolaiv, Vitali Kim.
‘Noaptea trecută, Mikolaiv a fost supus unor bombardamente masive cu sisteme de rachete S-300. A avut loc un atac asupra unei clădiri cu cinci etaje. Un băiat de 11 ani a fost scos de sub dărâmături. Copilul a petrecut acolo şase ore. Acum primește asistența medicală necesară’, a precizat Vitali Kim. Potrivit lui Kim, căutările altor şapte persoane sunt în plină desfășurare. ‘În total, orașul a fost atacat cu opt rachete S-300’, a adăugat șeful Administraţiei militare de stat al regiunii. Potrivit Serviciului de Stat de Urgență al Ucrainei, în timpul bombardamentelor asupra oraşului Mikolaiv, din noaptea de 12 spre 13 octombrie, una dintre rachete a lovit o clădire rezidențială cu cinci etaje, dintr-unul din cartierele orașului. Drept urmare, cele două etaje superioare au fost distruse complet. ‘La ora 8:00, salvatorii au scos de sub dărâmături un băiat de 11 ani, care a fost preluat de medici’, se specifică într-un comunicat. Potrivit unor informații preliminare, şapte locatari ai clădirii cu cinci etaje s-ar putea afla sub dărâmături, nu se poate lua legătura cu ei. Salvatorii continuă operaţiunile de căutare.
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a difuzat pe Telegram o înregistrare video de la locul incidentului din Mikolaiv.
„Fiecare atac rusesc, manifestări de teroare rusească împotriva poporului nostru, împotriva orașelor noastre vor fi pedepsite, ocupanții nu vor scăpa. Vă aşteaptă o pedeapsă corectă. Să știţi asta!”, a scris președintele Zelenski pe Telegram./vdraguta/sdm2

(www.rbc.ua – 13 octombrie)