Un tronson de conductă care alimenta cu agent termic zona Militari din Bucureşti a fost reabilitată parţial

Realizator: Mihaela Enache – Sute de blocuri din Bucureşti nu au apă caldă din cauza avariilor din reţeaua de termoficare, care este foarte veche. Ziua de astăzi a venit însă cu o veste bună pentru locuitorii din cartierul Militari. Un tronson de conductă lung de doi km care alimenta cu agent termic această zonă a fost reabilitată parţial.
Primarul general al capitalei, Nicuşor Dan: Conducta nu mai funcţionează de 20 de ani. Cu această conductă se alimentează direct cartierul Militari. Până acum, ca să ajungă căldura în Militari, ea făcea un ocol prin Drumul Taberei şi se întorcea în Militari și o parte din cartierul Militari era și este în continuare alimentat de CET privat Vest Energo. Iarna trecută a fost o problemă cu Vest Energo, care n-a funcționat mai bine de o lună și locuitorii au fost grav afectați. Acum, chiar în situația în care Vest Energo nu funcționează, prin această rețea se poate asigura agent termic pentru cartierul Militari.
Realizator: Primarul general al capitalei a dat asigurări că lucrările de modernizare a rețelei de termoficare vor continua inclusiv în iarna care vine. El a mai precizat că o centrală provizorie va fi instalată în incinta CET Titan, aceasta urmând să fie funcțională până la sfârșitul anului./lcoman/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 13 octombrie)