Lamborghini și meditația: un antreprenor din Dubai devine un maestru de spiritualitate

Lamborghini și spiritualitate: sau atunci când învățăturile părintelui se întâlnesc cu cele ale unui yoghin himalayan.
Pe numele lui adevărat Eric Ho, de ani de zile este numit Maestrul Sri Akarshana, însă a devenit faimos ca Yoghinul cu Lamborghini. Are 35 de milioane de fani, între paginile de socializare și publicul prezent la conferinţele sale live şi este un antreprenor care a devenit un coach de dezvoltare personală. Din Dubai, locul în care locuiește acum și unde îşi conduce afacerile, ne spune că datorează mult tatălui său și unui yoghin din Himalaya. Primul avea mai multe restaurante și l-a învățat cum să navigheze în lumea creditelor, a fluxurilor de numerar și a tot ceea ce stă la baza deshiderii unei afaceri, în timp ce pe cel de-al doilea l-a întâlnit într-un moment de depresie şi l-a urmat în Himalaya.
Momentul de cotitură a avut loc după prima afacere de 15 milioane de dolari: ”Nu mă mai mulţumeam doar cu cheltuirea banilor”
După o primă afacere de succes de 15 milioane de dolari, după ce şi-a cumpărat maşini de lux, case, ceasuri și iahturi, a înţeles că toate acestea nu-i erau de ajuns. Iar întrebările existențiale despre limitele materialității și căutarea spiritualității l-au condus spre Himalaya, unde, după o perioadă, în urma acordării titlului de ”Maestru spiritual”, Eric Ho devine Sri Akarshana.

”Crearea de punți între cei care se gândesc doar la bani și cei care îmbrățișează copacii”
Ceea ce l-a motivat în această nouă misiune a fost mai presus de toate dorința de a-și aduce cuvântul în două universuri aflate la antipozi. Cel al oamenilor materialiști și ”și veșnic nemulțumiți pentru că sunt mereu în căutare de noi scopuri și obiective şi cel al persoanelor mai orientate spre spiritualitate care, aşa cum spune el ”umblă desculțe pe iarbă” și ”îmbrățișează copacii”. Paradoxal, podul care trebuie construit pentru a stabili o comunicare între aceste lumi ia forma nebănuită a unui Lamborghini: ”Nu este vorba de a alege în ce parte s-o luăm, ci de a ajungem să realizăm pe deplin ce este fericirea – spune astăzi Maestrul Sri –. În același timp, trăim totuși într-o lume materială unde banii rămân importanți. Pentru a simplifica acest concept și a-l face pe înțelesul tuturor, mi-am spus: ”Voi cumpăra un Lamborghini și voi continua să practic yoga și spiritualitatea. În acelaşi timp voi explica oamenilor că maşina nu mă interesează. Pe de o parte, cei mai materialişti, văzând Lamborghini-ul, îşi spun: „Uau, şi mie mi-ar plăcea aşa o maşină. Am de învăţat ceva de la tipul ăsta.”, în timp ce persoanele mai spirituale sunt atrase de această contradicţie aparentă şi întreabă: „Dar de ce conduci un Lamborghini?”.
Templul filozofiei sale de viață va fi în curând un centru de yoga de 8500 de metri pătrați. ”Va fi cel mai mare din Dubai – precizează el –, pentru că totul trebuie să fie mai mare”. Obiectivul acestui centru este de a crea o comunitate, de a-i învăţa pe oameni să aibă grijă de trup și spirit, dar în acelaşi timp să rămână cu picioarele bine ancorate în lumea afacerilor și a noilor tendinţe” www.euronews.it. ”https://it.euronews.com/2022/10/16/lamborghini-e-meditazione-a-dubai-limprenditore-diventato-maestro-di-spiritualita
Traducerea Cătălina Păunel/cpaunel