Peste 300 de militari participă la „Danube Protector”

Peste 300 de militari participă în aceste zile la „Danube Protector” , un  care include trageri cu muniție reală la vărsarea Dunării în Marea Neagră, pe brațul Sfântu Gheorghe.

Exercițiul naval este bazat pe un scenariu fictiv și are ca obiectiv ridicarea nivelului de instruire a echipajelor navelor pentru executarea unei operațiuni de apărare desfășurate pe teritoriul României. În ciuda traficului intens de nave din zone, exercițiul se desfășoară în condiții de siguranță, a declarat comandorul Marcel Neculae, comandantul Flotilei Fluviale Mihail Kogălniceanu.

Marcel Neculae: Traficul este intens. Vorbim de perioada încă suficient de activă din punct de vedere al tranzitului de cereale din Ucraina spre strâmtorile turcești și dincolo de acestea. Sunt unele nave care navigă la limita raionului și ca urmare, pentru a menține activitățile cu grad maxim de siguranță, suntem nevoiți să intervenim pentru a le redirecționa către raioane de larg. Pe timpul exercițiului, 15 nave au tranzitat zona de coastă în care am organizat raionul maritim pentru executarea tragerilor./gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 19 octombrie