Putin convoacă miercuri reuniunea Consiliului rus de Securitate, prin intermediul unei videoconferințe

Vladimir Putin va organiza o reuniune a Consiliului de Securitate al Rusiei, prin intermediul unei videoconferințe, relatează Agenţia de presă INTERFAX. Miercuri, 19 octombrie, președintele rus Vladimir Putin va organiza şi prezida reuniunea Consiliului de Securitate al Federației Ruse, prin videoconferință, a informat Serviciul de presă de la Kremlin.

”După cum se preconizează, vor fi examinate o serie de aspecte legate de anihilarea amenințărilor la adresa securității naționale în sfera migrației și reglementarea proceselor de migrație în interesul dezvoltării socio-economice a țării și stabilității socio-politice”, se precizează în comunicatul Kremlinului.

Vicepreședintele Consiliului rus de Securitate, Dmitri Medvedev, va prezenta un raport pe aceste teme. El este preşedintele Comisiei Consiliului de Securitate pentru îmbunătățirea politicii privind migrația. Medvedev a declarat, la o reuniune a acestei comisii, care a avut loc recent, că se pregătește un nou proiect de lege atotcuprinzător, care ar trebui să reglementeze condițiile de intrare, ieșire și de ședere a străinilor în Rusia. Vorbind în general despre situația din sfera migrației, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse a subliniat că este necesar să se evalueze detaliat necesităţile structurilor specializate în ceea ce priveşte dotarea lor cu echipamente, tehnologii moderne, precum și cu alte resurse, ținându-se cont de noile cerințele și de situația reală privind migranții.

Medvedev a mai explicat recent că nu este vorba doar de reechipare a serviciilor federale responsabile de migrație, ci și de stoparea amenințărilor grave generate de situația actuală, plecând de la controlul la intrarea lor în Rusia, până la respectarea normelor privind șederea migranților pe teritoriul Rusiei, care sunt parte integrantă a regimului de securitate de pe teritoriul statului rus. Printre alte probleme din acest domeniu, Medvedev a enunţat salariile angajaților departamentelor priivnd migrația, cele ale organelor structurilor teritoriale ale Ministerului rus al Afacerilor Interne, echipamente învechite și infrastructura departamentelor responsabile de migrație, care creează atât probleme de ordin personal, cât și riscul de comiterea unor infracțiuni de corupție./vdraguta/gpodea

www.interfax.ru – 19 octombrie