La sfârșitul anului va fi lansat un program pentru montarea de panouri fotovoltaice destinat UAT-urilor și instituțiilor publice (Virgil Popescu)

La sfârșitul acestui an va fi lansat un program pentru montarea de panouri fotovoltaice destinat unităților administrativ-teritoriale și instituțiilor publice, a anunțat astăzi ministrul energiei, Virgil Popescu.

El a precizat, în cadrul unei videoconferințe cu prefecții, că programul ar urma să fie implementat efectiv din primăvară.

Virgil Popescu: Ne dorim ca, odată ce ieșim cu evaluările în această iarnă, din primăvară UAT-urile să poată, și instituțiile publice, să treacă practic la faza de implementare a acestui program și să fim pregătiți mai bine pentru perioadele următoare. Și va fi în fiecare an call de proiecte pe acest domeniu pentru UAT-uri și pentru instituțiile publice separat, tocmai pentru a nu intra în competiție cu companiile, cu întreprinderile mici si mijlocii sau cu producătorii de energie electrică.

Realizator: Virgil Popescu a mai spus că producția de cărbune a crescut în acest an cu aproximativ 900.000 de tone, ne-a transmis redactorul Petruța Obrejan./csimion

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 20 octombrie