Parlamentarii USR și cei de la Forța Dreptei au finalizat textul contestației care vizează cele trei legi ale justiției

Parlamentarii USR și cei de la Forța Dreptei au finalizat textul contestației care vizează cele trei legi ale justiției, document pe care îl depun astăzi la Curtea Constituțională.

Fostul ministru USR al justiției, Stelian Ion, susține că procedura de adoptare în legislativ s-a desfășurat în grabă, fără a aștepta punctul de vedere al Comisiei de la Veneția.

Stelian Ion: Aceste legi, pe lângă faptul că oligarhizează întregul sistem judiciar, punând control pe ce înseamnă înfăptuirea actului de justiție în România, face mult mai mult rău întregii societăți, pentru că cei din PSD-PNL vor să toace banii, miliardele primite din PNRR sau bugetul țării în mod discreționar, fără să fie deranjați în niciun fel de justiția din România.

Realizator: Reprezentanții PNL, PSD și UDMR au motivat însă grăbirea în parlament a procedurii de adoptare a noilor legi ale justiției prin faptul că de acestea depind atât ridicarea MCV, cât și admiterea României în spațiul Schengen, ne-a transmis reporterul Cătălin Purcaru./gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 20 octombrie