Demisia lui Vasile Dîncu nu deschide calea unor negocieri politice pentru un eventual schimb de ministere sau o remaniere guvernamentală (Ionuţ Stroe)

Liberalii le cer partenerilor social-democrați din coaliția de guvernare să vină cât mai repede cu o propunere pentru conducerea Ministerului Apărării.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, afirmă că demisia de ieri a lui Vasile Dîncu nu deschide calea unor negocieri politice pentru un eventual schimb de ministere sau o remaniere guvernamentală.

Ionuţ Stroe: Nu ne dorim să creăm în acest moment tensiuni sau situații de renegociere politică pentru o eventuală reașezare a ministerelor. Până la urmă, decizia le aparține, nimeni nu le poate influența sau impune un anume nume pentru acest portofoliu. Cred că nominalizarea din partea lor trebuie să vină cât mai rapid posibil, dacă nu chiar urgent.

Realizator: Reporterul RRA, Cătălin Purcaru, amintește că, ieri, PSD a solicitat o ședință de urgență a coaliției de guvernare pentru a clarifica situația, în urma demisiei lui Vasile Dîncu de la conducerea Ministerului Apărării. Interimatul este asigurat în prezent de premierul Nicolae Ciucă. Vasile Dîncu și-a motivat gestul prin faptul că este imposibil să colaboreze cu președintele Klaus Iohannis, care este comandantul suprem al armatei./csimion

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 25 octombrie