Animalele exotice nu vor mai fi văzute la Timișoara odată cu redeschiderea grădinii zoologice

Realizator: Cătălin Gomboş – Animalele exotice nu vor mai fi văzute la Timișoara odată cu redeschiderea grădinii zoologice. Primarul Dominic Fritz a anunțat că proiectul pădurii-parc ce va fi dezvoltat la Pădurea Verde prevede doar prezența animalelor autohtone, care vor trăi în mediul natural, fără să fie ținute în cuști pentru divertisment.
Dominic Fritz: Eu cred că în secolul 21 nu se mai potrivește să avem animale în cuști, animale exotice la care să ne uităm cum suferă. Trebuie să transformăm acest loc într-un loc în care mai multe animale autohtone pot să trăiască într-un habitat cât de natural posibil și să vină copiii și adulți și din Timișoara, și din toată regiunea să învețe acolo despre drepturile animalelor, despre felul în care trăiesc animale, despre biodiversitate. Vreau să fie acolo un proiect european de care putem fi mândri.
Realizator: Aproape 500 de hectare din Pădurea Verde au fost cedate Primăriei Timișoara de către Romsilva pentru amenajarea celui mai mare parc din România. Potrivit hotărârii de guvern prin care s-a reglementat transferul, municipalitatea trebuie să încheie lucrările până în 2025, transmite Radio Timișoara./abranescu/dstanesc

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 27 octombrie)