Continuă vizita la Bruxelles a premierului Nicolae Ciucă

Realizator: Ciprian Sasu
Realizator: Continuă vizita la Bruxelles a premierului Nicolae Ciucă, după convorbirile de miercuri cu cele mai înalte oficialități europene și ale NATO. Agenda zilei de astăzi include o întrevedere cu comisarul pentru transporturi, Adina Vălean. Are detalii corespondentul RRA, Petruța Obrejan.
Reporter: Premierul Nicolae Ciucă, se va întâlni joi, în jurul orei 09:15, ora României, cu delegația europarlamentarilor români prezenți la Bruxelles, în cadrul unui mic-dejun de lucru, iar la ora 11:00 va fi primit de către comisarul european pentru transport, Adina Vălean. La finalul vizitei, șeful executivului român va susține și o conferință de presă.
Realizator: Miercuri, tema centrală a convorbirilor pe care premierul Ciucă le-a avut la Bruxelles a fost aderarea României la Spațiul Schengen. În discuțiile cu șefa executivului european, Ursula von der Leyen, premierul Ciucă a remarcat concluziile foarte bune ale recentei misiuni de evaluare, care, potrivit opiniei sale, confirmă pregătirea României pentru îndeplinirea acestui obiectiv. În același timp, rolul țării noastre de aliat de bază al NATO a fost evidențiat în întâlnirea cu secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg./abranescu/dstanesc

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (27 octombrie)