Radio România, reprezentată în Comisia de Relații Internaționale EBU prin Alina Velea

Alina Velea, expert relații externe în cadrul Direcției Relații Internaționale a Societăţii Române de Radiodifuziune, a fost aleasă prin vot unanim în poziția de membru în Comisia de Relații Internaționale a Uniunii Europene de Radio și Televiziune (EBU) în cadrul reuniunii recente care a avut loc la Geneva în data de 25 octombrie a.c.

La evenimentul desfășurat în Elveția au participat experți în cooperare și comunicare internațională, reprezentanți ai posturilor publice de radio afiliate a căror misiune este aceea de a menține un flux eficient de schimb de conținut și programe – știri, sport, muzică – , de a oferi asistență departamentelor editoriale în realizarea de coproducții și de a actualiza instrumentele necesare în activitățile specifice de relații internaționale.

Cu experiență jurnalistică dar și de membru în diverse grupuri de lucru internaționale, reprezentanta Radio România va urmări obiectivul de consolidare și dezvoltare a relațiilor de cooperare în beneficiul serviciului public de radio, cu acces la informație relevantă și exemple de bune practici, esențiale în contextul evoluției permanente a pieței media.

Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (EBU) este cea mai mare asociaţie profesională a radiodifuziunilor şi televiziunilor publice din lume. Cu sediul central la Geneva şi având membri din zona Europei şi a bazinului mediteranean, EBU negociază drepturile pentru principalele evenimente sportive, operează reţelele Eurovision şi Euroradio, organizează schimburi de programe, stimulează şi coordonează co-producţii şi asigură o gamă completă de alte servicii operaţionale, comerciale, tehnice, legale şi strategice. Prin biroul său din Bruxelles, EBU reprezintă interesele serviciilor publice pe lângă instituţiile europene.

RADOR – 27 octombrie