Norvegia s-a alăturat celui de-al optulea pachet de sancțiuni UE împotriva Federației Ruse

Norvegia s-a alăturat celui de-al optulea pachet de sancțiuni Uniunii Europene împotriva Federației Ruse, a transmis RBK, reluată de Rosbalt. După cum a declarat ministrul norvegian de externe, Anniken Huitfeldt, Norvegia sprijină UE în ceea ce privește sancțiunile împotriva Rusiei, pentru a menține presiunea asupra autorităților ruse și a susținătorilor acestora. Pe lista de sancțiuni s-au adăugat șapte organizații și 30 de persoane fizice. Sub incidența măsurilor restrictive se află în total peste 1.260 de persoane și 115 organizații. Unele dintre sancțiuni se referă la organizatorii referendumurilor din republicile populare Donețk și Lugansk, din regiunile Zaporojie și Herson.
După exemplul Uniunii Europene, Norvegia introduce pentru cetățenii săi interdicția de a ocupa funcții de conducere în companiile de stat rusești, precum și noi restricții la export pentru cărbune, componente electronice, produse tehnice pentru ramura aviatică, precum și alte bunuri.
Norvegia se alătură, de asemenea, sancțiunilor UE care restricționează importul de produse din oțel, mase plastice, textile etc..

(ww.rosbalt.ru – 28 octombrie)/snicolau/dstanesc