Dmitri Peskov a declarat că negocierile privind Ucraina ar trebui purtate în primul rând cu Washingtonul

Negocierile privind Ucraina ar trebui să se desfășoare în primul rând cu Washingtonul, deoarece Kievul acționează „la instrucțiunile din exterior”, consideră secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov.

„Evident, votul decisiv aparţine Washingtonului. Este imposibil să vorbim despre anumite lucruri, de exemplu, cu Kievul” – a declarat reprezentantul Kremlinului, într-un interviu acordat jurnalistului Pavel Zarubin,în emisiunea „Moscova. Kremlin. Putin”, de la canalul de televiziune „Rossia-1”.

Dmitri Peskov a explicat că „la Kiev există un președinte, președintele legal al Ucrainei, domnul Volodimir Zelenski, şi se poate ajunge la unele acorduri cu el, ţinând cont de experiența din martie, dar aceste acorduri nu valorează nimic, deoarece prin ordine din exterior acestea pot fi anulate imediat”. Amintim că, Rusia și Ucraina au purtat negocieri în luna martie. Așa cum a subliniat, anterior, Dmitri Peskov, textul acordurilor era pregătit atunci, un echilibru foarte dificil a fost atins, dar apoi, brusc, partea ucraineană a ieșit de pe radar, și-a anunţat refuzul de a continua negocierile. Partea rusă a atras atenția asupra faptului că acest lucru s-a întâmplat, în mod clar, la instrucțiunile de la Washington.

Președintele Federației Ruse a subliniat că poziția Ucrainei cu privire la negocierile cu Rusia s-a schimbat în momentul în care trupele ruse s-au retras de la Kiev. De asemenea, la 4 octombrie, Zelenski a pus în aplicare decizia Consiliului Național de Securitate și Apărare privind imposibilitatea purtării negocierilor cu Putin./ssirbu/gpodea

https://tass.ru/politika/16197305

www.tass.ru – 30 octombrie