Elevii revin la şcoală

Elevii se reîntorc de astăzi la şcoală, după vacanța de o săptămână pe care au avut-o la încheierea primului modul de cursuri. Următoarea vacanță va începe pe 23 decembrie.
Reporter: Felicia Mocanu – Cel de-al doilea modul va dura opt săptămâni iar următoarea vacanță, cea de iarnă, va începe pe 23 decembrie și se va încheia pe 8 ianuarie 2023.
Reamintim că acest an școlar este împărțit pe cinci module de învățare și cinci vacanțe și are o durată de 36 de săptămâni. De asemenea, începând cu anul școlar 2022-2023, tezele nu mai sunt obligatorii. Acestea erau evaluări scrise semestriale, iar notele erau folosite pentru încheierea mediei pe fiecare semestru. Însă, cu noile modificări aduse structurii anului școlar, notele vor fi puse de profesor în funcție de numărul de ore alocat săptămânal disciplinei. Profesorii vor decide câte note acordă elevului pe an, în funcție de numărul de ore prevăzut în planul-cadru, pe regula minimum n+3 note, unde „n” este numărul de ore alocat pe săptămână disciplinei. „Școala altfel” și „Săptămâna Verde” vor avea loc în perioada 27 februarie – 16 iunie 2023, în intervale de câte cinci zile consecutive lucrătoare. Acest an școlar se va încheia în data de 16 iunie 2023./cvanatoru

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  – 31 octombrie)