Camera Deputaților a adoptat bugetul propriu pentru anul 2023

Realizator: Petruța Dinu – Camera Deputaților a adoptat bugetul propriu de funcționare pentru anul viitor. USR a criticat, însă menținerea în proiect a sumelor destinate pentru pensiile speciale.
Claudiu Năsui, deputat USR: 35 de milioane de lei se pare că se găsesc pentru speciali. Se găsesc atunci când e nevoie pentru grupurile de interese care susțin o bună parte din oamenii care intră în această cameră, dar pentru românii de rând nu se găsesc niciodată bani, nu sunt bani și avem probleme. Strângem cureaua de nu mai putem, bugetul crește cu vreo 10 milioane de lei.
Realizator: De cealaltă parte, liberalul Florin Roman a declarat că desființarea pensiilor speciale a fost respinsă de judecătorii Curții Constituționale, după ce USR a introdus în proiectul de lege mai multe amendamente privind retroactivitatea acestei prevederi.
Florin Roman, deputat PNL: Spuneți tot timpul că nu sunteți de acord cu pensiile speciale. Bravo! Vă rog încolonarea, Secretariatul General, președintele Camerei Deputaților, depuneți-vă demisiile și așa veți putea să nu beneficiați de pensii speciale. Faceți măcar minimul gest pe care l-au făcut alții! Dumneavoastră sunteți ipocriți!/abranescu/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 3 noiembrie)