Kuleba susţine că „oameni binevoitori” s-au aflat în spatele atacului cu drone din Sevastopol

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a declarat pentru postul de radio Cadena SER că „oameni binevoitori” se află în spatele atacului recent din golful Sevastopol. La întrebarea „dacă nu Ucraina, atunci cine se află în spatele atacului cu drone din golful Sevastopol”, Kuleba a răspuns: „oameni binevoitori”.

Anterior, Ministerul Apărării al Federației Ruse a acuzat că în pregătirea „atacului” cu drone asupra obiectivelor flotei ruse de la Marea Neagră, pe care l-ar fi efectuat armata ucraineană, au fost implicaţi „specialiști ai Marinei Britanice”, care, la rândul lor, ar fi fost „implicați în explozia de la conductele Nord Stream”.

Ca răspuns la acuzații, Ministerul britanic al Apărării a declarat că Rusia a inventat o poveste despre pregătirea armatei ucrainene de către „specialiști ai Marinei Britanice”. Londra consideră că acuzațiile ruşilor sunt doar o încercare a Federației Ruse de a distrage atenția de la înfrângerile suferite în război. RBC aminteşte că, în dimineața de 29 octombrie, Sevastopolul ocupat de ruşi ar fi fost atacat de drone.

Autorităţile de ocupaţie au raportat că atacul a fost respins de navele Flotei Ruse de la Marea Neagră. Cu toate acestea, potrivit unor informații neconfirmate până acum, patru nave de război ale Flotei Federației Ruse au explodat în Golful Sevastopol, printre acestea fiind şi fregata „Amiral Makarov” care avea la bord rachete Kalibr folosite de ruşi pentru a ataca Ucraina./sdan/gpodea

Agenția de presă RBC – 3 noiembrie