Bucureştenii vor plăti în această iarnă 350 de lei pe gigacalorie

Bucureştenii vor plăti, în această iarnă, 350 de lei pe gigacalorie, a anunţat primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

Acest preţ a fost stabilit încă din luna martie a acestui an, când a avut loc, practic, o dublare a tarifului pentru populaţie. Diferenţa de până la 1.100 de lei pe gigacalorie va fi suportată de către primărie.

Reporter: 550.000 de apartamente, adică peste un milion de bucureșteni, mai sunt racordați la rețeaua de termoficare centralizată, care înregistrează pierderi uriașe, 37% din cantitatea de agent termic și din acest motiv, Primăria Capitalei va suporta diferența de cost de aproximativ două treimi din prețul total al gigacaloriei. Primarul general, Nicușor Dan:

Nicușor Dan: În ceea ce privește prețul cu care Elcen, furnizorul principal de energie termică, furnizează către Termoenergetica, suma asta o să fie între 1.100 de lei și 1.150 de lei pe gigacalorie și urmează ca ANRE-ul să o valideze. Ce e important este că pentru populație prețul este cel pe care noi l-am stabilit, Consiliul General, în martie, cu începere din aprilie 2022, adică 350 de lei gigacaloria.

Reporter: Pentru reparațiile rețelei primare, conducte vechi de aproximativ o jumătate de secol, primăria a deschis patru mari șantiere, pe o lungime totală de 44 de kilometri și promite că vor fi mai puține avarii față de iarna trecută./bcodreanu/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 4 noiembrie