Premierul Nicolae Ciucă le-a cerut miniștrilor să găsească soluții pentru a atinge la timp țintele propuse în PNRR

Realizator: Cristina Grecu – Premierul Nicolae Ciucă le-a cerut luni miniștrilor, reuniți în cadrul comitetului interministerial de coordonare a Planului Național de Redresare și Reziliență, să găsească soluții pentru a atinge la timp țintele propuse, astfel încât să poată fi avansată și cea de-a doua cerere de plată. Șeful executivului a precizat ce sume a accesat până acum România.
Nicolae Ciucă: Până în acest moment, România a reușit să primească aprobarea și finanțarea pentru prima cerere de plată. Ca atare, alături de suma de prefinanțare și banii din prima cerere de finanțare, în România avem deja 6,35 miliarde de euro și suntem în plin proces de pregătire a următoarei cereri de plată și în felul acesta avem, iată, oportunitatea să putem să discutăm direct cu membrii comisiei prezenți astăzi la București și, desigur, și în zilele următoare astfel încât să putem să avem o aliniere a tot ceea ce înseamnă componenta de reforme și investiții din acest plan.
Realizator: Tot luni, în prezența premierului au fost semnate 12 noi contracte finanțate prin PNRR în valoare de 1,4 miliarde de lei care vizează renovarea energetică și consolidarea unor clădiri publice sau rezidențiale cu risc seismic./abranescu/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 7 noiembrie)