Tricolorii de la gimnastică aerobică au urcat pe podium la toate cele 3 categorii de vârste în competiția europeană care s-a ținut după o pauză de 14 ani.

Viitorul sună bine în gimnastica aerobică! Cei 45 de juniori care au participat la Campionatele Balcanice care au avut loc în Istanbul s-au întors acasă cu 15 medalii, dintre care două de aur.

La competiția europeană care nu s-a mai ținut din 2008 au participat cei mai buni sportivi din Bulgaria, Ungaria și Turcia, alături de România. După titlurile de vicecampioni europeni, obținute în finalele pe echipe, „tricolorii” au urcat pe podium la toate cele 3 categorii de vârstă la care au concurat, 9-11 ani, 12-14 ani și 15-17 ani.

La juniori, Vlăduț Popa a câștigat 3 medalii, aur, în proba de Trio alături de Mădălin Boldea și Alexandru Berbece, bronz la individual masculin și la Grup, cu Mădălin Boldea, Raisa Alexe, Raluca Bocșer și Larisa Suiu.

Copiii de la categoria 9-11 ani au câștigat 7 medalii, una de aur în proba de Trio, 3 de argint la individual masculin, perechi mixte și Grup și 3 de bronz , la individual feminin, individual masculin și perechi mixte.

Sportivii de la categoria 12-14 ani s-au întors acasă cu o medalie de argint, la individual feminin, și două de bronz la trio și grup.

Cristina Spînu, coordonatorul principal al lotului național de juniori de gimnastică aerobică, salută performanțele sportivilor.

„Aceste medalii sunt foarte importante pentru sportivi, ținând cont de faptul că la competiție au participat 3 țări foarte bune în gimnastica aerobică. Noi ne bucurăm că la acest concurs ne-am prezentat cu sportivi care au mers pentru prima dată la o competiție internațională și s-au descurcat foarte bine. Gimnastica aerobică este pe un drum bun, dar mai avem mult de muncă” – Cristina Spînu, coordonatorul principal al lotului național de juniori de gimnastică aerobică al României.

La Balcaniada de la Istanbul România a fost prezentă cu lotul național de juniori de gimnastică aerobică și sportivi de la cluburi din București, Iași, Constanța, Arad și Deva.

Gabriel Burtănete, al 4-lea în finala mondială la sărituri

Și gimnastica artistică masculină are cu ce să se mândrească! Gabi Burtănete, mezinul finalei de la sărituri de la Campionatul Mondial de la Liverpool, a terminat concursul pe locul 4, o performanță extraordinară pentru tânărul de 20 de ani din delegația României.

Gabi, aflat la debutul său la un Mondial, a fost notat cu 14.666 pentru prima execuție și cu 14.400 pentru săritura Drăgulescu. Cu un total de 14.533 puncte, el și a fost la doar 0,2 puncte de bronzul mondial. La Mondialul de juniori din 2019, Gabi a ocupat prima treaptă a podiumului la sărituri.