Concert folcloric aniversar – Maria Butilă, 30 de ani de carieră artistică

Duminică, 13 noiembrie, de la ora 17:00, la Sala Radio va avea loc un concert folcloric aniversar dedicat solistei Maria Butilă, la sărbătorirea a 30 de ani de carieră artistică. Evenimentul intitulat Ceteruica dragă mi-i reprezintă o călătorie muzicală pe plaiuri mureşene, alături de Orchestra de Muzică Populară Radio, sub bagheta maestrului Adrian Grigoraş.

Invitați speciali ai serii de la Sala Radio vor fi Sava Negrean Brudaşcu, Anghelina Timiş Lung, Cornel Borza, Niculina Stoican, Claudia Torop, Ion Drăgan, Radu Lazăr, Mihaela şi Ciprian Istrate, Radu Ciordaş, Marcel Părău, Constantin Bahrin, Livia Sorlea, Mădălina Mureşan, Andrei Haneş și ansamblul folcloric Spice Mureşene din Târgu Mureş.

Maria Butilă reprezintă folclorul românesc din Valea Mureşului Superior. Numele ei se identifică cu jocul, voia bună şi portul popular viu colorat, distingându-se prin vocea caldă, glasul frumos timbrat, muzicalitate şi sensibilitate.

Maria Butilă a urmat cursurile Şcolii Populare de Arte din Târgu Mureş și a participat la numeroase festivaluri-concurs de interpretare a cântecului popular, unde s-a numărat printre laureați. Solista a semnat 3 albume de folclor și este și redactor la Redacţia Muzicală a Studioului Regional de Radio Târgu Mureş, unde realizează emisiuni dedicate muzicii populare.

Concertul va fi prezentat de actrița Miruna Ionescu.

Coproducător al evenimentului: Favorit TV.

Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Sălii Radio (tel. 021.314.6800). Programul casei de bilete, pe www.orchestreradio.ro – secțiunea Bilete.

Biletele sunt disponibile în sistem online pe iabilet.ro, dar și în magazinele Flanco, benzinăriile Rompetrol, Metrou Unirii 1, magazinele Muzica, IQ BOX, Uman și pe terminalele Selfpay. Online, puteți plăti cu cardul, prin Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo, pe factură la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier, oriunde în țară.

(Serviciul  Comunicare  şi  Relaţii  Publice – 11 noiembrie 2022)