Alianța pentru Unirea Românilor a organizat la Palatul Parlamentului conferința internațională denumită „Acea Europă în care credem”

Realizator: Mihaela Enache – Alianța pentru Unirea Românilor a organizat la Palatul Parlamentului o conferință internațională denumită „Acea Europă în care credem”, ocazie cu care liderul partidului, George Simion, și-a exprimat speranța că, după alegerile pentru Parlamentul European din 2024, conservatorii din toată lumea vor sărbători o mare victorie. Alina Stănuță relatează:
Reporter: Reuniunea organizată de AUR este o primă întâlnire menită să definească o viziune privind viitorul Europei, spuneau participanții, iar astfel se creează un punct de plecare, o platformă de coagulare a ideilor conservatoare din întreaga Europă. Liderul AUR, George Simion, vorbea în deschiderea reuniunii despre libertatea culturală sau socială, una dintre valorile conservatoare și menționa că forțele conservatoare, forțele suverane ale Europei, trebuie să se unească.
George Simion: Europa noastră și modul în care vedem noi lumea se concentrează pe libertate, libertate culturală, socială, religioasă. Europa lor, Europa birocraților actuali de la Bruxelles înseamnă, printre altele, restricții și totalitarism.
Reporter: La rândul său, liderul senatorilor AUR, Claudiu Târziu, arăta că reprezentanții partidelor conservatoare nu au abandonat valorile popoarelor din care fac parte și nu au pierdut contactul cu realitatea obiectivă.
Claudiu Târziu: Ei sunt chemați astăzi să apere normalitatea și, acolo unde este cazul, să o restaureze. Iar renașterea mișcării conservatoare în Europa se datorează puternicului instinct de supraviețuire sau de conservare al popoarelor.
Reporter: La reuniunea de la Palatul Parlamentului au fost prezenți, la invitația AUR, și reprezentanți ai unor partide conservatoare din Polonia, Italia sau Franța./mcimpoaca/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 12 noiembrie)