Jandarmii din Olt s-au alăturat unei campanii inițiate de Biserica Ortodoxă Română pentru donare de sânge

Realizator: Mihaela Enache – Jandarmii din Olt s-au alăturat unei campanii inițiate de Biserica Ortodoxă Română pentru donare de sânge. Corespondentul RRA, Laura Stoican, transmite că oamenii legii s-au prezentat sâmbătă în număr însemnat la Centrul de Transfuzii Sanguine.
Reporter: „Donează sânge, salvează o viață” este campania inițiată la nivel național de Biserica Ortodoxă Română, iar jandarmii din Olt au răspuns afirmativ și de această dată.
Simona Floricel, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi județean Olt: Astăzi, la Centrul de Transfuzie Sanguină al Județului Olt, jandarmii olteni au fost prezenți pentru a îndeplini o misiune importantă, aceea de a completa rezervele sanguine atât de necesare salvării de vieți omenești. Donarea de sânge trebuie să rămână un proiect prioritar, nu doar pentru noi, ci pentru fiecare persoană care poate deveni donator.
Reporter: Având în vedere lipsa permanentă de sânge și cererea mare venită de la spitale, directorul Centrului de Transfuzii Sanguine Olt, doctor Ramona Lesnic, face apel la oameni să vină să doneze sânge.
Ramona Lesnic: Noi facem apel în fiecare zi la donatori să vină să ne treacă pragul. Facem apel la cetățeni care poate nu au donat niciodată și nu știu cu ce se confruntă dacă ar veni să doneze sânge. Este o procedură ușoară, durează 20 de minute. Este sigură, este aseptic, este necesar pentru pacienți, este benefic pentru donator, pentru că fac o serie de analize medicale.
Realizator: Iar autoritățile sanitare din Olt spun că își doresc ca tot mai mulți cetățeni ai județului să urmeze exemplul jandarmilor locali și să devină donatori fideli ai Centrului de Transfuzie Sanguină./abranescu/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 12 noiembrie)