RADIO CHIŞINĂU: Reuniunea miniștrilor de Externe din UE. Bogdan Aurescu va menționa necesitatea creșterii sprijinului financiar pentru Republica Moldova și va susține continuarea izolării internaționale a Rusiei

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu va participa luni, la reuniunea miniștrilor afacerilor externe din statele membre ale UE – Consiliul Afaceri Externe (CAE), de la Bruxelles. Miniștrii de externe europeni vor avea un schimb de opinii aprofundat referitor la agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, cu participarea prin video-conferință a ministrului de externe ucrainean.
Șeful diplomației române va susține continuarea izolării internaționale a Rusiei și consolidarea regimului de măsuri restrictive la adresa Rusiei și va prezenta analiza părții române privind implicațiile agresiunii militare ruse în Ucraina.
Bogdan Aurescu va menționa necesitatea creșterii sprijinului UE, inclusiv financiar, pentru Republica Moldova, date fiind multiplele provocări cu care se confruntă acest stat, în special în domeniul securității energetice.
De asemenea, ministrul român de Externe va evidenția importanța celei de-a treia reuniuni a Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova, format creat în acest an la inițiativa sa și a omologilor german și francez, reuniune pe care o va co-prezida la Paris, la 21 noiembrie 2022, alături de miniștrii de externe din Germania și Franța.

(RADIO CHIŞINĂU – 13 noiembrie 2022)