Guvernul a aprobat cea de-a doua rectificare bugetară din acest an

Realizator: Mira Gomboș – Guvernul a aprobat joi cea de-a doua rectificare bugetară din acest an, alocând fonduri suplimentare de aproape jumătate miliard de lei. Acestea acoperă cheltuielile obligatorii, cele de bună funcționare, plata salariilor și asigură cheltuielile de asistență socială.
Reporter: Petruța Obrejan – Prin această ultimă rectificare bugetară vor fi asigurate toate sumele necesare pentru plata drepturilor salariale, dar și a celor din sfera asistenței sociale. În acest proiect se regăsesc și fondurile necesare atât pentru derularea proiectelor europene, cât și pentru buna funcționare a tuturor instituțiilor statului, până la finalul acestui an. Potrivit ministrului finanțelor, Adrian Câciu, deficitul bugetar scade de la 5,84% la 5,74%.
Adrian Câciu: Acolo unde a fost necesar să suplimentăm sume de bani am suplimentat, acolo unde nu s-au realizat angajamentele pe care ordonatorii de credite și le-au luat prin anumite capitole bugetare a trebuit să facem restructurări de cheltuieli. Nu s-a ținut cont de criteriul politic în niciun caz.
Reporter: Cei mai mulți bani vor primi Ministerele Finanțelor, Muncii, Agriculturii și Economiei. Potrivit proiectului adoptat de executiv, vor pierde bani instituții-cheie, cum ar fi Ministerele Energiei, Ministerul de Interne, Ministerul Sănătății și cel al Transporturilor./abranescu/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 17 noiembrie)