Declaraţie a preşedintelui USR, Cătălin Drulă, privind asistenţa României faţă de Republica Moldova

Realizator: Amalia Bojescu – România trebuie să fie mai bine pregătită pentru a putea acorda o asistenţă substanţială Republicii Moldova, în contextul crizei energetice şi de securitate, a declarat preşedintele USR, Cătălin Drulă. El a acuzat Guvernul de la Bucureşti că a avut o reacţie întârziată în asigurarea resurselor necesare:
Cătălin Drulă: Această criză energetică prinde Republica Moldova într-o situaţie foarte dificilă, iar România ar fi trebuit să fie într-o situaţie mult mai bună pentru a putea trece de la vorbe la fapte. Un stat condus de politicieni responsabili ar fi trebuit să aibă în acest moment resursele la cote maxime de energie, să fie un exportator net de energie electrică şi gaze. Am fi fost astăzi într-o postură mult mai favorabilă în loc să fim în situaţia de a împărţi resursa României cu fraţii noştri din Moldova.
Realizator: Declaraţia a fost făcută cu prilejul intrării în USR a deputatului Lilian Carp, preşedinte al Comisiei de apărăre în legislativul de la Chişinău, transmite redactorul Iulia Gherman./lcoman/ilapadat

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (18 noiembrie)