Guvernul urmează să adopte o ordonanţă cu scopul de crea cadrul legal pentru a pune în funcţiune hidrocentrale rămase nefinalizate

Guvernul urmează să adopte în scurt timp o ordonanţă cu scopul de crea cadrul legal pentru a pune în funcţiune hidrocentrale rămase nefinalizate.

Toate ar avea o capacitate de peste 300 de MWh, iar încheierea lucrărilor se va face inclusiv cu sprijin financiar european, spune ministrul energiei, Virgil Popescu:

Virgil Popescu: Nu vorbim de hidrocentrale în arii protejate, vorbim de hidrocentralele care sunt oprite din diverse motive. Am discutat într-un grup de lucru cu Ministerul Investițiilor şi Proiectelor Europene, cu Ministerul Mediului, cu Apele Române, cu absolut toți factorii. S-a găsit soluția juridică pentru această nouă ordonanță. Am finalizat-o. Săptămâna viitoare este în circuitul de avizare și o vom adapta în Guvern. Este o ordonanţă foarte amplă și toate aceste investiții, discută în momentul de față domnul ministru Boloș, la nivelul Comisiei Europene, să fie introduse în capitolul de REPowerEU din PNRR, să avem și cofinanțare pentru ele. Deci, le vom face, inclusiv centrala de la Islaz, ultima centrală de pe Olt, care închide, practic, râul Olt.

Realizator: Ministrul Virgil Popescu a făcut această declaraţie în Vâlcea, la un eveniment care marcat 50 de ani de existenţă ai Hidrocentralei Lotru-Ciunget./aburtica/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 19 noiembrie