Regele Charles al III-lea: „Fără foie gras pe masa regală”

Regele Charles al III-lea a dispus ca foie-gras-ul să dispară din menu-urile reşedinţelor Casei de Windsor. Răspunzând unei solicitări a grupării pentru drepturile animalelor PETA, Casa Regală Britanică a asigurat că noul suveran a decis să interzică servirea ficatului de gâscă în toate reședințele regale. Vestea nu este deloc surprinzătoare, având în vedere că ecologistul Rege Charles, proprietar de ferme bio care respectă bunăstarea animalelor, nu mai consumă foie gras deja de 10 ani.
Actualul suveran al Marii Britanii, pionier al multor bătălii ecologice atât în patrie, cât și pe scena internațională, a interzis foie gras-ul printr-un act suveran, ca răspuns la solicitările activiștilor pentru drepturile animalelor care denunţau de mai multă vreme procedurile, considerate crude, de obținere a faimosului preparat culinar. Cu alte cuvinte, cele de umplere și umflare a ficatului gâștelor.
Gruparea PETA se arată satisfăcută de decizia suveranului.
Deocamdată nu se știe dacă Charles va accepta și cealaltă cerere a grupuluI care sugerează ca la ceremonia de încoronare din luna mai să fie folosită blănuri de hermină sintetică.
De la transformarea biologică a fermelor sale, până la apelurile pentru tranziția ecologică, noul suveran englez a fost mereu atent la mediu și a militat cu convingere împotriva schimbărilor climatice.
„După miliarde de ani de evoluție, natura este cel mai bun profesor al nostru. Restaurarea capitalului natural, accelerarea soluțiilor bazate pe natură și valorificarea bioeconomiei circulare vor fi fundamentale pentru eforturile noastre”, a spus regele Charles al III-lea în discursul adresat liderilor mondiali reuniți la Glasgow pentru COP26.www.rainews.it
https://www.rainews.it
Traducerea Cătălina Păunel/cpaunel