Santo Versace, cartea mea pentru a scrie cuvântul sfârşit pe tragedia de la Miami

”Am scris această carte pentru a încheia o epocă, dar mai ales, pentru a scrie cuvantul sfârşit pe tragedia de la Miami”, a precizat Santo Versace, prezentând în avanpremieră cartea sa intitulată ”Fraţi.O familie italiană”, în care vorbește și despre asasinarea fratelui său Gianni, pe 15 iulie 1997, la Miami.
„Mă ocupam de tot, tot ce nu apărea pe scenă gestionam eu- își amintește Santo Versace -. Gianni se ocupa de colecţie, de la început până la prezentarea de modă și cu comunicarea. De restul mă ocupam eu”. „Nu trebuia să se ducă la Miami. Ne aflam la Paris, Elton John l-a invitat pe Riviera Franceză. Gianni însă voia să meargă în America, o călătorie care nu era planificată, trebuia să se întoarcă. La Miami aveam o casă frumoasă. Călălătoria la Miami nu era planificată, aşa cum nu a fost prevazut nici sfârşitul lui. Îmi spunea mereu: „Eu sunt mai tânar decat tine, sunt nemuritor, când tu nu vei mai, eu o să am grijă de copiii tăi”. Când a sosit vestea, am spus sec: Gianni nu a murit, Gianni este nemuritor! Și-apoi acolo am plecat la aeroportul Ciampino, unde au venit să ne îmbrăţişeze cu o afecțiune extraordinară Valentino și Giancarlo Giammetti”.
„Odată ajunşi în Miami, am vrut să merg să-l văd pe Gianni. Era noapte, spitalul era închis, dar am făcut imposibilul. Ne-au deschis, l-am văzut pe Gianni și atunci s-a terminat totul, mi-am dat seama că murise… Am avut nevoie de mulţi ani ca să trec peste acel eveniment. Cartea asta mă eliberează complet de tragedia de la Miami. Timp de patru ani, atunci când nu lucram, mă duceam în fiecare weekend la vila noastră de pe Lacul Como și dormeam în patul lui, era ca şi cum aş fi încercat să-l recuperez, să-l iau înapoi”.
Am demonstrat în fiecare colț al lumii… că totul era fals, orice situație care fusese scrisă despre Gianni, am demonstrat cu calm că era complet falsă – adaugă Santo Versace –. Omul acela omorase deja patru persoane în întreaga Americă, era un criminal în serie. FBI-ul ne-a spus imediat că el cauta un personaj celebru ca să intre în istorie, şi că în afara fratelui meu se mai gândindise la Tom Cruise, la Madonna, la Sylvester Stallone… un mitoman”. www.ansa.it
https://www.ansa.it
Traducerea Cătălina Păunel/cpaunel