Președintele României a salutat concluziile raportului Comisiei Europene privind MCV

Realizator: Mihaela Enache – Președintele Klaus Iohannis a salutat concluziile raportului de marți al Comisiei Europene, care propune încheierea mecanismului de cooperare și verificare în domeniul justiției și a mulțumit tuturor celor implicați. Se încheie o etapă, dar eforturile trebuie să continue, pentru că reformele sunt esențiale în primul rând pentru români – a subliniat șeful statului.
Klaus Iohannis: Avem, așadar, confirmarea clară că România a făcut reformele necesare pentru consolidarea statului de drept și s-a înscris pe drumul ireversibil al luptei împotriva corupției. România a demonstrat voință politică, dar mai ales o puternică susținere a cetățenilor pentru a corecta orice deviere de la un parcurs democratic și pentru a relua rapid reformele, așa cum s-a întâmplat în ultimii doi ani.
Realizator: Premierul Nicolae Ciucă afirmă, într-un comunicat, că raportul Comisiei Europene și evoluțiile pe care le angrenează încurajează guvernul să continue cursul stabilit în sprijinirea independenței justiției, a luptei anticorupție de o manieră sustenabilă și cu rezultate bune în continuare, în beneficiul societății românești. La 15 ani de la aderare, concluziile raportului reflectă eforturile României și intrarea într-o logică de consolidare a statutului nostru european, iar autoritățile de la București rămân ferm ancorate în viziunea proeuropeană bazată pe unitate, democrație, stat de drept și valori împărtășite în mod egal de toate statele membre, pe baza acelorași instrumente, precizează premierul Nicolae Ciucă./abranescu/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (22 noiembrie)