Autoritățile din Republica Moldova au clasificat datele privind starea rețelelor electrice de distribuţie

Guvernul Republicii Moldova a decis, la recomandarea Ucrainei, să clasifice informațiile despre fluxurile sale de energie electrică și despre starea rețelelor electrice de distribuţie, relatează Agenţia de presă ROSBALT, cu referire la declaraţia premierului țării, Natalia Gavrilița.

Agenția mai precizează că zilele trecute cea mai mare parte a Republicii Moldova a rămas fără curent electric. Potrivit vicepremierului Andrei Spînu, republica a încetat temporar să mai primească energie electrică din România, din cauza unei situații de urgență. La scurt timp după incident, alimentarea cu energie electrică a republicii a fost restabilită. Oficialul de la Chișinău a corelat situația întreruperilor de curent cu bombardarea infrastructurii energetice din regiunile Ucrainei limitrofe Republicii Moldova. Gavriliţa a menționat că, după aceste atacuri, site-urile companiilor de distribuție a energiei nu vor publica informații complete despre fluxurile energetice și despre starea rețelelor electrice de distribuţie.

În momentul de faţă, Republica Moldova se confruntă cu o criză energetică, din cauza creșterii prețurilor la energie. Autoritățile țării au introdus un regim de austeritate în legătură cu criza energetică, care presupune o serie de restricții asupra consumului de energie electrică./vdraguta/gpodea

www.rosbalt.ru – 23 noiembrie