Președintele Poloniei, Andrzej Duda, a declarat că nu-și doreşte un război cu Rusia

Într-o conversație purtată cu Vovan și Lexus (doi comedianţi ruşi, n.r.) președintele Poloniei, Andrzej Duda, a declarat că nu-și doreşte un război cu Rusia, în contextul căderii unei rachete pe teritoriul republicii, relatează Agenţia de presă RIA NOVOSTI.

Declarația a fost făcută de președintele polonez într-o conversație purtată cu cei doi comedianţi ruși Vladimir Kuznețov (Vovan) și Aleksei Stoliarov (Lexus), care l-au sunat și s-au dat drept președintele francez, Emmanuel Macron. ‘Nu. Credeţi-mă, nu-mi doresc aşa ceva. Nu-mi doresc un război cu Rusia și sunt extrem de precaut…’, a mai spus șeful statului polonez, în timpul unei conversații cu presupusul ‘Macron’.

Pe 15 noiembrie, două rachete au lovit Polonia, ucigând două persoane. Kievul a acuzat imediat Rusia pentru ceea ce s-a întâmplat. Ministerul Apărării al Federației Ruse, la rândul său, a negat aceste acuzații. Anterior, președintele Poloniei a susținut că reprezentanții Ucrainei au dreptul de a se familiariza cu locul în care a căzut racheta. În acest context, ambasadorul Poloniei la NATO, Tomasz Szatkowski, a declarat că incidentul soldat cu căderea rachetei nu poate fi numit un act de agresiune deliberat./vdraguta/gpodea

www.gazeta.ru – 22 noiembrie