G7 va discuta săptămâna viitoare, la Bucureşti, despre ajutoarele pentru iarnă destinate Ucrainei

Miniștrii de externe din Grupul celor șapte (G7) vor discuta în timpul unei întâlniri de săptămâna viitoare de la București despre modalităţi de sprijinire în continuare a Ucrainei în asigurarea aprovizionării cu energie, a afirmat joi, pe Twitter, ministrul german de externe, Annalena Baerbock.

„Atacurile Rusiei asupra infrastructurii civile reprezintă o crimă intolerabilă, inumană. Vladimir Putin poate arunca cetăţenii Ucrainei în frig și întuneric cu rachetele sale. El nu va diminua însă niciodată voința lor de libertate și sprijinul nostru”, a adăugat ea.

O întâlnire a miniștrilor de externe ai statelor membre NATO este programată să aibă loc marţi şi miercuri, la București. O reuniune a miniștrilor de externe ai G7 desfășurată în Germania la începutul acestei luni, la inițiativa dnei Baerbock, s-a concentrat asupra modului de sprijinire a Ucrainei pe parcursul iernii pe fondul atacurilor rusești asupra rețelei sale de energie. Orașele ucrainene au fost cufundate în întuneric săptămâna aceasta, după ce un val de atacuri ruseşti cu rachete a declanșat una dintre cele mai grave întreruperi de curent la nivel național de până acum./opopescu/csimion

REUTERS – 24 noiembrie