Procurorii DIICOT au reţinut 28 de persoane în dosarul patronilor unui lanț de cazinouri

Procurorii DIICOT au reţinut 28 de persoane în dosarul patronilor unui lanț de cazinouri care apelau la clanuri de interlopi pentru a-i împiedica pe clienții care câștigau sume importante să plece cu banii acasă. Alți șapte inculpați au fost puși sub control judiciar.

La perchezițiile de ieri au fost ridicate sume totalizând peste 500.000 de euro, o armă cu glonț deținută ilegal, cu încărcător și două cartușe, două arbalete, arme albe, 40 de kg de petarde, opt punguțe cu cocaină, precum și înscrisuri cu valoare probatorie.

Pentru a-i impiedica pe clienții care câștigau sume mari la jocurile de noroc să plece cu bani, cei doi frați care dețin lanțul de cazinouri au apelat la membrii unor clanuri interlope, printre care Cordunenii, Sportivii și Cămătarii. Interlopii îi amenințau și alungau și pe patronii care deschideau săli de jocuri de noroc în regiunea controlată de cei doi frați, astfel încât aceștia din urmă au reușit să impună un adevărat monopol, precizează anchetatorii./geftene/csimion

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 24 noiembrie