Cele mai importante aspecte în alegerea unui loc de muncă pentru tinerii români sunt beneficiile financiare

Cele mai importante aspecte în alegerea unui loc de muncă pentru tinerii români sunt beneficiile financiare, stabilitatea locului de muncă, posibilitatea de avansare în carieră şi flexibilitatea programului, potrivit unui studiu realizat de Asociaţia Politeia. Aceeaşi tendinţă se observă şi la nivelul judeţului Mureş, unde prima întrebare a tinerilor în timpul unui interviu de angajare este nivelul salarial, spune directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Gheorghe Ştef.

Gheorghe Ştef: Sunt unii dintre ei pe care îi interesează programele de formare profesională, de calificare sau recalificare. Noi le facem o recomandare în funcție de pregătirea pe care o au către agentul economic, urmând ei să se deplaseaze la agentul economic și salariul îl negociază direct cu agentul economic. Primele informații referitoare la beneficii, din anul acesta, cum am observat, tot mai puțini vin pentru a fi luați în evidență și în căutarea unui loc de muncă. Deci, a fost un an în care și județul Mureş și în toată țara au fost foarte puțini. Locuri de muncă avem undeva în jur de 1.500 de locuri de muncă.

Realizator: Studiul a fost realizat pe un eşantion de 1.500 de persoane, între 15 şi 34 de ani, transmit colegii de la Radio România Târgu Mureş./mnecula/ctuluc

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 25 noiembrie