La un an de la instalarea în funcție a cabinetului Ciucă, opoziția a făcut un raport critic al guvernării

Emisiunea: „Radiojurnal” – Realizator: Cristian Bâcâin – La un an de la instalarea în funcție a cabinetului Ciucă, opoziția a făcut un raport critic al guvernării. Inflația uriașă, lipsa de preocupare pentru a reduce cheltuielile din ministere sau menținerea pensiilor speciale pentru aleși – sutn amintite toate în ‘Cartea neagră a guvernării’, lansată ieri, în Piața Victoriei, de preşedintele USR, Cătălin Drulă.
Cătălin Drulă: Un an de guvernare PSD-PNL a însemnat scumpiri record, plagiate și proiecte ratate; și n-avea cum să fie altfel decât proastă această guvernare. Miniștrii din acest guvern, secretarii de stat, subsecretarii de stat, preocuparea lor este cum să hrănească o imensă clientelă de partid. În timpul acesta, românii au suferit cele mai mari scumpiri din ultimii 19 ani. Este cea mai mare inflație din 2003 încoace. Și ratele la bănci au crescut de aproape patru ori în ultimul an.
Realizator: Şi reprezentanții AUR și-au întocmit propriul document critic la adresa coaliției de la putere, în care acuză actualul executiv de incompetență și lipsă de voință politică pentru adoptarea unor măsuri care să ajute populația și economia.
George Simion, liderul Alianței pentru Unirea Românilor: Problema energetică a fost tergiversată, lucrurile cerute de noi, ca opoziție parlamentară, mixul energetic și reglementarea pieței, care trebuiau făcute încă de acum un an, de la instalarea guvernului, nu s-au făcut. Felul în care au fost, chipurile, majorate pensiile este o bătaie de joc. În loc să mărească pensiile cu o sumă fixă, de exemplu, 1.250 de lei toate pensiile și să ajungem cât de cât la un normal, s-a preferat varianta cu 12,5%, care nu atinge nici măcar rata inflației.
Realizator: Cabinetul condus de Nicolae Ciucă s-a instalat la putere pe 25 noiembrie 2021 și se bazează pe o largă majoritate parlamentară, formată de PSD, PNL și UDMR, susținută și de reprezentanții grupului minorităților naționale, altele decât cea maghiară./asalar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (25 noiembrie)