Majoritatea primarilor se plâng de facturile foarte mari la energie electrică și gaze

„Radiojurnal”- Realizator: Cristina Grecu – Majoritatea primarilor se plâng de facturile foarte mari la energie electrică și gaze. Administrația locală din Oțelu Roșu, de exemplu, plătește 60 de mii de lei lunar pentru iluminatul public, de trei ori mai mult față de anul trecut, chiar dacă sunt folosite becuri economice. Primarul Luca Mălăescu spune că și spitalul orășenesc aduce mari cheltuieli la bugetul local.
Luca Mălăescu: Școlile își plătesc singure utilitățile pe costul per elev. Deci, până acum, în urma discuțiilor pe care le-am avut cu doamnele director de la liceu și școlile gimnaziale, cred că anul acesta se vor încadra în banii pe care i-au primit. La spital avem, într-adevăr, o problemă, dar nu atât de mare la curent, cât la gaz. La gaz sunt costurile foarte mari. Pot spune că în lunile de iarnă facturile de gaz depășesc o sută de mii de lei pe lună, deci peste un /miliard/.
Realizator: În ciuda facturilor mari, Primăria Oțelu Roșu nu va diminua iluminatul festiv, iar orașul va fi împodobit la fel ca și în anii trecuți în perioada sărbătorilor de iarnă – a mai spus Luca Mălăescu, citat de Radio România Reșița./abranescu/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (27 noiembrie)