PSD solicită conducerii parlamentului să declanșeze procedura de revocare a lui Niculae Bădălău din funcție

Realizator: Petruța Dinu – PSD solicită conducerii parlamentului să declanșeze procedura de revocare a lui Niculae Bădălău din funcția de vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul Curții de Conturi. Purtătorul de cuvânt al PSD a explicat că suspendarea din funcție intervine doar în cazul trimiterii în judecată și a atras atenția că menținerea lui Niculae Bădălău în funcție ar afecta grav credibilitatea instituției.
Radu Oprea: Credem că trebuie declanșată această procedură de revocare cât mai repede, dacă domnia sa nu înțelege să își înainteze demisia, pentru că această instituție, Curtea de Conturi, este una fundamentală pentru funcționarea statului român. Până la urmă, scopul Curții de Conturi este acela de a păzi banii cetățenilor din România și o astfel de chestiune pe care procurorii DNA au înaintat-o către domnul Bădălău eu cred că aduce grave prejudicii imaginii Curții de Conturi.
Realizator: Și opoziția a cerut declanșarea procedurii de revocare a lui Niculae Bădălău de la conducerea Curții de Conturi. Liderul senatorilor USR susține că Nicolae Bădălău n-ar fi trebuit să fie desemnat în această funcție, întrucât nu îndeplinea criteriile profesionale.
Radu Mihail: Domnul Bădălău a fost numit în acea funcție de către domnul Ciolacu. PSD și partidul domnului Ciolacu, în general, i-au creat cadrul acestui domn Bădălău să ajungă în acea funcție. Dacă nu știați, PSD a modificat legislația de funcționare a Curții de Conturi special pentru ca domnul Bădălău să poată să acceadă /la/ această funcție.
Realizator: Fostul senator PSD, Niculae Bădălău, a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile în dosarul de corupție în care este acuzat de dare de mită și trafic de influență. Decizia de arestare preventivă a fost luată astăzi de Curtea de Apel București, însă nu este definitivă și poate fi contestată./mcimpoaca/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (28 noiembrie)