Țările occidentale au început să simtă consecințele ajutorului acordat Ucrainei („The Guardian”)

Țările occidentale au început să simtă consecințele ajutorului acordat Ucrainei, scrie comentatorul publicației „The Guardian”, Simon Tisdall, citat de Lenta.Ru. Jurnalistul a avertizat că de Europa se apropie o „uriașă criză umanitară și a migrației”, care va lansa o provocare fiecărui membru al Uniunii Europene (UE).

Tisdall a atras atenția asupra faptului că în multe orașe europene cetățenii protestează împotriva sancțiunilor antirusești. El consideră că consecințele negative ale conflictului din Ucraina încep să afecteze Europa și Statele Unite, iar Kievul riscă să rămână fără sprijin. „Iar acum este doar luna noiembrie. Cea mai proastă iarnă pentru toată lumea este încă înainte”, a prezis Tisdall și a subliniat că ritmul livrărilor de arme de către Occident încetinește deja din cauza epuizării propriilor rezerve și a acordării de împrumuturi Ucrainei.

Comentatorul este de părere că opinia publică occidentală „a slăbit” din cauza lipsei unor planuri concrete de reglementare a situației, iar oboseala cauzată de conflict se transformă în apatie. Mai mult decât atât, a opinat jurnalistul, ajutorul acordat Kievului s-ar putea reduce când republicanii își vor ocupa locurile în Congresul SUA în ianuarie 2023. /snicolau/schelaru

www.ng.ru – 28 noiembrie