Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu participă la sesiunea Consiliului Ministerial al OSCE din Polonia

„Radiojurnal” – Realizator: Cristian Bâcâin – Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu participă joi la sesiunea Consiliului Ministerial al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, care se va desfășura în Polonia, în contextul deținerii de către această țară a președinției în exercițiu a organizației. Reuniunea are loc în contextul celei mai mari crize de securitate din Europa de după cel de-Al Doilea Război Mondial, determinată de invadarea Ucrainei de către Rusia. Şeful diplomației române va reitera condamnarea în termenii cei mai fermi a agresiunii militare nejustificate și neprovocate a Rusiei și va punctat sprijinul României pentru eforturile internaționale de aducere în fața justiției a celor vinovați, precizează Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat. Solidaritatea deplină a României cu Ucraina și cu poporul ucrainean a fost reafirmată de Bogdan Aurescu și la reuniunea miniștrilor de externe ai țărilor NATO care s-a încheiat ieri la București.
Bogdan Aurescu: Am amintit sprijinul multidimensional al României, cu accent pe sprijinul umanitar pentru cei peste 2,9 milioane de cetățeni ucraineni care ne-au trecut frontierele. De asemenea, am amintit facilitarea tranzitului de grâne și alte produse agricole, peste 8,4 milioane de tone de cereale și alte produse agricole din Ucraina.
Realizator: Iar suportul oferit de țara noastră Ucrainei va juca un rol relevant și atunci când se va pune problema reconstrucției acestei țării, a spus ministrul român./rpatulea/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (1 decembrie)