România dispune de toate resursele pentru a crea noile tehnologii ale viitorului (Sebastian Burduja)

România dispune de toate resursele, mai ales umane, pentru a crea noile tehnologii ale viitorului, susține ministrul cercetării, Sebastian Burduja.

Oficialul spune că avansul în direcția potrivită ţine de reglementare și de finanțare, în special în fazele inițiale. El este de părere că multe startup-uri eșuează nu pentru că le lipsesc ideile, ci pentru că nu au acces la capital.

Sebastian Burduja: Cred că este importantă nu doar reducerea birocrației, ci reglementarea, permițând startup-urilor să prospere. Avem o problemă cu legislația noastră, deoarece tratăm toate startup-urile ca orice alt IMM și, pur și simplu, nu este normal să tratezi un startup inovator în aceeași manieră cu o frizerie din colț. Așa că lucrăm pe acest palier foarte mult cu Banca Mondială, cu Registrul Comerțului, cu Ministerul Justiției.

Realizator: Ministrul Sebastian Burduja a participat astăzi, la București, la Forumul Aspen. Manifestarea ajunsă la cea de-a 11-a ediție este organizată de Institutul Aspen România și German Marshall Fund din Statele Unite, cu susținerea NATO, fiind cofinanțată de Uniunea Europeană și de USAID – transmite reporterul Petruța Obrejan./geftene/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 30 noiembrie