USR susţine eliminarea impozitului pentru contractele part-time

Realizator: Mihaela Enache – USR susţine în continuare eliminarea supraimpozitării contractelor part-time. Deputata USR Ioana Ţoiu a declarat la RRA că, potrivit datelor pe care le deţine în acest moment, au dispărut peste 70 de mii de locuri de muncă înregistrate cu normă parţială, iar principalul domeniu în care s-a produs acest fenomen a fost învăţământul. Astfel, nu se susţine, spunea ea, motivaţia coaliţiei aflate la guvernare, potrivit căreia măsura a fost luată pentru evitarea evaziunii fiscale de către angajatorii privaţi:
Iona Ţoiu: Foarte scurtă informaţie nouă. Domeniul principalelor din care a scăzut numărul contractelor cu normă parţială, peste 40 de mii de asemenea contracte, este învăţământul, deci nu are nicio legătură cu discursul public al coaliţiei de guvernare, conform căreia patronul foloseşte contractele cu normă parţială ca metodă de evaziune fiscală.
Realizator: USR şi Forţa Dreptei au contestat suprataxarea muncii part-time la CCR. Cele două formaţiuni aflate în opoziţie susţin că ordonanţa care modifică unele prevederi ale Codului Fiscal încalcă mai multe articole din legea fundamentală referitoare la dreptul la muncă şi la aşezarea justă a sarcinilor fiscale./lcoman/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (2 decembrie)