Direcțiile Sanitar-Veterinare sfătuiesc cetățenii ca după sacrificarea porcilor să fie efectuat examenul pentru identificarea trichinelozei

Realizator: Cristina Grecu – Sacrificarea porcilor în gospodăriile populației se va face numai pentru consum familial, iar carnea nu trebuie consumată până la efectuarea examenului pentru identificarea trichinelozei. Analiza se face la medicii veterinari, precizează șeful Direcției Sanitar-Veterinare Caraș-Severin, Pavel Borchescu.
Pavel Borchescu: În această perioadă, sacrificările sunt în desfășurare. Recomandăm cetățenilor ca înainte de consumarea cărnii de porc să fie efectuat examenul trichinoscopic la medicii veterinari, întrucât porcii sacrificați sunt în baza de date. Medicul veterinar, în urma sacrificării și efectuării examenului trichinoscopic, este obligat să facă acțiunea de scădere din baza de date.
Realizator: În anumite situații, dacă sunt solicitări multiple, analizele de laborator pot fi efectuate și la sediul Direcției Sanitar-Veterinare./abranescu/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 3 decembrie)