Rusia a pregătit un răspuns la eventuale provocări ale Marinei SUA, în zona Rutei Mării Nordului

Ministerul rus al Apărării și FSB au pregătit un răspuns în cazul unor eventuale provocări americane în zona apelor Rutei Mării Nordului. Rusia a pregătit un răspuns la posibilele provocări ale Marinei SUA în zona Rutei Mării Nordului – titrează revista militară rusă ‘Voennaia Mîsli’, publicată de Ministerul Apărării al Federației Ruse.

Publicația scrie că navele Marinei SUA pot manevra aproape de locurile de desfășurare ale trupelor Flotei Rusiei din Marea Nordului sau de Districtul Militar Estic. După cum se mai specifică în articol, navele Marinei SUA pot polua apele cu substanțe chimice periculoase pentru a acuza apoi Rusia de poluarea mediului.

Potrivit revistei militare ruse ‘Voennaia Mîsli’, Ministerul rus al Apărării, împreună cu FSB, a programat un set de măsuri pentru a contracara astfel de provocări. Este vorba despre construirea unor mijloace de recunoaștere și distrugere în arhipelagurile și în zona Oceanului Arctic, creșterea numărului zborurilor forţelor aeriene ale Forțelor Armate ale Federației Ruse și ale FSB.

De asemenea, se preconizează stabilirea urmăririi navelor, precum și acțiuni practice ale forțelor de a nu permite trecerea neautorizată în zonele Rutei Mării Nordului. Ambasadorul plenipotenţiar şi extraordinar al Rusiei, Nikolai Korciunov, a declarat că regiunea arctică se transformă într-un teatru internațional de operațiuni militare./vdraguta/gpodea

www.gazeta.ru – 3 decembrie