Clickbait vs. Jurnalismul de interes public. Surse alternative de finanțare pentru jurnalismul independent.

Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării organizează marți, 13 decembrie 2022, la ora 18, cea de-a doua ediție a evenimentului “Serile FJSC” din anul universitar 2022-2023. După ediția anterioară din noiembrie când a stat de vorbă cu Alex Dima, de la ProTV, decanul FJSC, Antonio Momoc îi va avea ca invitați pentru ediția din decembrie pe Luiza Vasiliu (RISE Project), Mihai Voinea (Recorder.ro), Cristi Pantazi (G4Media), Vlad Stoicescu (Dela0.ro) și Ionuț Codreanu (ActiveWatch, Agenția de Monitorizare a Presei). Evenimentul va avea loc în amfiteatrul R3 din cadrul Facultății de Chimie a Universității din București, din Bulevardul Regina Elisabeta 4-12. Intrarea este liberă pentru studenții Universității din București.
Studenții Facultății de Jurnalism vor dezbate cu jurnaliștii de investigație despre condiția jurnalismului de calitate, constrângerile economice ale presei din România, presiunile politice și financiare la care sunt supuși ziariștii, despre sursele alternative de finanțare pentru presa de investigație, despre cum este susținută media alternativă de către cititori și despre supraviețuirea presei independente în era algoritmilor, a senzaționalismului și a platformelor digitale. Dezbaterea survine în contextul publicării anchetei Prețul tăcerii, o investigație semnată de reporterii Recorder și al dezvăluirilor ziariștilor G4Media și Europa Liberă pe același subiect.
Din 2005, “Serile FJSC” aduc în fața studenților repere deontologice și modele profesionale din jurnalism, relații publice și publicitate, oameni de media care au contribuit de-a lungul timpului la formarea profesională a studenților FJSC, precum Andi Moisescu, Andreea Esca, Dragoș Pătraru, Tia Șerbănescu, Adelin Petrișor, Alex Dima, Paula Herlo, Alex Nedea, Cristian Lupșa, Răzvan Exarhu și mulți alții. Intrarea este liberă pentru studenții Universității din București. Evenimentul este moderat de decanul FJSC, conf. univ. dr. Antonio Momoc, împreună cu studenții care fac parte în echipa de organizare a evenimentului Serile FJSC.