3 CONCERTE EXTRAORDINARE DE CRĂCIUN: cele mai frumoase colinde se aud pe scena Sălii Radio!

Ce ar fi sărbătorile de iarnă fără colindele de Crăciun atât de îndrăgite, fără datini și tradiții? De la colindele românești ca „Sus, boieri, nu mai dormiți” sau „Trei păstori”, până la cântecele internaționale de Crăciun, precum „Jingle Bells” sau „Stille Nacht”, dar și obiceiuri strămoșești aduse la București de cete tradiționale de urători, toate acestea se vor regăsi în luna decembrie pe scena Sălii Radio!

Orchestrele și Corurile Radio România vă propun 4 concerte extraordinare special dedicate sărbătorilor de iarnă, suită de evenimente care va debuta în data de 8 decembrie 2022 prin concertul Big Band-ului Radio și al Orchestrei de Cameră Radio, intitulat „Have Yourself a Jazzy Christmas”.

* * *

Sâmbătă, 10 decembrie (19.00), este rândul micilor artiști și al micilor spectatori să se bucure de apropierea Crăciunului! CORUL DE COPII RADIO vă invită la un concert tradițional unde veți asculta colinde precum „La Vitleem colo-n jos”, „Domnuleț și Domn din cer”,  „Flori dalbe” sau „Moș Crăciun”, alături de cântece de sărbătoare de pe alte meleaguri, ca „Adeste fideles”, „Joy to the World”, „Jingle Bells”, „Shchedryk” (colind din Ucraina) ș.a.

Evenimentul este inițiat de către dirijorul ansamblului, RĂZVAN RĂDOS, care declară despre acest eveniment:

„Corul de Copii Radio adoră să cânte colinde; poate pentru că în frumusețea lor se oglindesc în moduri minunate căldura și lumina glasurilor „clopoțel” (așa cum ne place să le numim!).  În fiecare an, în preajma Zilei Internaționale a Cântului Coral, copiii noștri urcă pe scena Sălii Radio și dau glas cântecelor ancestrale de Crăciun. Concertul de iarnă este, prin tradiție, momentul în care o nouă generație de copii urcă pentru prima dată pe această scenă, așadar emoția noastră și a lor se împletește într-un mod unic cu cea a publicului venit să își reînnoiască bucuria colindelor.

Programul, mereu variat, face salturi de la frumoasele cântece de stea la compoziții inedite din multe alte spații culturale, semănând într-un fel cu misterioasa călătorie a lui Moș Crăciun care colindă pământul pentru a aduce bucurie.”

La pian o veți aplauda pe MAGDALENA FAUR și invitați ai serii sunt EDUARD ANTAL – la orgă, GRUPUL VOCAL „ETHEROS”, Atelierul „Școala de Cor” și Ansamblul de băieți al Corului de Copii Radio. Evenimentul va fi prezentat de actrița LAURA VASILIU.

* * *

Duminică, 11 decembrie (la 17.00), concertul tradiţional de colinde „Începem a colinda…” aduce pe scena Sălii Radio, într-o tradiție continuată de 30 ani, în preajma Sfintei Sărbători a Naşterii Domnului, datinile şi obiceiurilor de sărbători, așa cum sunt ele păstrate în satul românesc. Cete tradiţionale din Argeş, Bacău, Maramureş, Olt, Suceava, Teleorman dăruiesc publicului bucureştean colindele, datinile şi obiceiurile de Crăciun şi An Nou. Concertul este prezentat de GEORGEL NUCĂ.

* * *

Joi, 15 decembrie (de la 19.00), veți păși în atmosfera sacră a sărbătorilor prin concertul prezentat de CORUL ACADEMIC RADIO, sub bagheta dirijorului ansamblului, CIPRIAN ȚUȚU. Evenimentul propune publicului o suită de colinde românești, alături de piese din repertoriul clasic vocal-simfonic specifice Crăciunului, semnate de mari compozitori ca Bach sau Handel, dar și de șlagăre internaționale precum „We Wish You a Merry Christmas” sau „Deck the Halls”.

Veți asculta, de asemenea, două aranjamente muzicale în primă audiție, semnate de compozitorul Ioan Dobrinescu și cântecul „Ziua ninge” (G. Dima), primul madrigal cu tematică de iarnă din istoria muzicii corale românești. În ipostază solistică, îi veți aplauda pe mezzosoprana ELENA POSTELNICU, tenorul FLORIAN PARASCHIV (aflat la ultimul său concert pe scena Sălii Radio) și CRISTIAN PARASCHIV (care continuă activitatea tatălui său în Corul Academic Radio). Concertul se va derula cu participarea pianistei CARMEN SĂNDULESCU.

Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Sălii Radio (tel. 021 314.68.00). Pentru programul casei de bilete, vă rugăm să consultați site-ul oficial www.orchestreradio.ro – secțiunea Bilete. Biletele sunt disponibile și în sistem online pe iabilet.ro. Biletele sunt, de asemenea, disponibile și în magazinele Flanco, benzinăriile Rompetrol, Metrou Unirii 1, magazinele „Muzica”, IQ BOX, Uman și pe terminalele Selfpay. Online, puteți plăti cu cardul, prin Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo, pe factură la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier, oriunde în țară.