Declaraţii ale ministrului energiei, Virgil Popescu, privind resursele de petrol şi gaze

„Radiojurnal” – Realizator: Cătălin Gomboş – România a devenit independentă de ţiţeiul rusesc, iar embargoul asupra importurilor din această ţară, intrat de luni în vigoare, nu va afecta ţara noastră, în condiţiile în care companiile petroliere au găsit resurse alternative şi nu mai aduc petrol din Rusia. Precizarea a fost făcută de ministrul energiei, Virgil Popescu, la o conferinţă de presă în care a reiterat că România are suficiente stocuri de petrol şi gaze pentru a trece cu bine iarna.
Virgil Popescu: Nu avem probleme cu aprovizionarea cu gaze naturale a României şi aţi observat că România devine deja, încet, încet, un hub de gaze regional. Prin România se duc gaze şi în Moldova, şi în Ucraina, şi în Ungaria. Deci, România îşi urmează parcursul său, îşi urmează parcursul european, îşi urmează parcursul de producător de gaze, de viitor exportator de gaze. Va asigura securitatea energetică atât a României, cât şi a regiunii. Nu avem probleme nici în această iarnă cu aprovizionarea cu gaze naturale. Românii trebuie să ştie că nu avem probleme nici cu petrol, nici cu carburanţi, nici cu gaze naturale, nici cu energia electrică. Energia electrică este suficientă, nu avem probleme în această iarnă cu stocurile din lacurile de acumulare, cu stocurile de cărbune, cu producţia de energie electrică. Vom trece cu bine această iarnă.
Realizator: Virgil Popescu a mai spus că guvernul nu a introdus şi nu intenţionează să introducă o nouă taxă pentru energia din surse regenerabile, aşa cum susţin partidele de opoziţie./lcoman/asalar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (6 decembrie)