Editura Casa Radio şi Marile voci dau cortina la o parte la Târgul de carte Gaudeamus Radio România, între 7 şi 11 decembrie 2022

Editura Casa Radio vă așteaptă, în perioada 7-11 decembrie, la cea de-a XXIX-a ediție a Târgului de carte Gaudeamus Radio România, la Pavilionul B2 Romexpo, stand 1, Radio România. Noi titluri în colecţiile binecunoscute ale Editurii Casa Radio au fost pregătite pentru ascultătorii şi cititorii mai mari şi mai mici.
Sâmbătă, 10 decembrie, de la ora 13:00 vă invităm la standul Editurii Casa Radio pentru lansarea audiobookului (carte şi CD) Ce-ar şti adică un poet despre viaţă. Poeme rostite la Radio (2021) de Dan Sociu. La eveniment vor participa criticul literar Cosmin Ciotloş (care e şi îngrijitorul ediţiei), publicistul Arthur Suciu şi autorul însuşi, poetul Dan Sociu.
Audiobookul reuneşte 62 de poeme de Dan Sociu, de citit în carte şi de ascultat pe CD chiar în lectura autorului – cu un text stabilit, cuvânt înainte şi note de Cosmin Ciotloş. Ilustraţiile sunt semnate de Ioana-Maria Drogeanu.
Tot sâmbătă, 10 decembrie, de ora 17:00 vă aşteptăm pentru lansarea oficială a unui album-portret muzical consacrat Mariei Lătărețu, una dintre cele mai reprezentative artiste ale cântului popular românesc, supranumită „Privighetoarea Gorjului”. Vor participa etnomuzicologul dr. Constantin Secară şi jurnalista şi muziciana Maria Balabaş. Compact-discul intitulat Maria Lătărețu – Mai ții minte, măi dragă Mărie (colecția „Lada de zestre”) este ilustrat cu inedite imagini de arhivă și reprezintă modul prin care Editura Casa Radio marchează, anul acesta, două date calendaristice importante: la 27 septembrie s-au împlinit 50 de ani de la trecerea în eternitate a Mariei Lătărețu, iar colaborarea interpretei cu Radio România a început acum 85 de ani, la 29 august 1937, printr-un program susținut împreună cu taraful soțului ei, Mihai Lătărețu, în emisiunea Ora satului.
Duminică, 11 decembrie, de la ora 12:00 vă invităm la evenimentul Poveştile lumii în cuvânt şi culoare, când vom lansa cele mai recente apariţii editoriale din colecţiile dedicate copiilor: volumul al 18-lea cu basme ale lumii din Colecția „Noapte bună, copii!” și două povești nemuritoare din Colecția „Radio-Prichindel”, în format audiobook cu benzi desenate: Albă ca zăpada și cei șapte pitici de Frații Grimm și Cinci săptămâni în balon de Jules Verne.
Copiii sunt așteptați să participe şi la două ateliere de creație în care să deprindă câteva dintre secretele artei actorului și ale artei grafice: Atelierul de lectură Arta actorului pentru juniori va începe de la ora 12:00 și va fi coordonat de actorii Ana-Maria Ivan și Vlad Benescu; Atelierul de desen Inițiere în arta benzii desenate se va desfășura de la ora 13:00 și-i va avea ca invitați pe ilustratorii de carte Aniela Ariton și Alexandru Ciubotariu. Vor participa la eveniment copii din mai multe școli bucureștene și de la Asociația „O llo Romano”.
Unică pe piaţa de carte din România, Editura Casa Radio este numele de marcă cu care Radio România valorifică principalul tezaur de bunuri media din spaţiul românofon, că vorbim despre Fonoteca de Aur ori despre edificarea unei arhive viitoare.
Peste 30 de colecţii şi serii de cărţi, CD-uri şi cărţi cu CD încorporat sunt consacrate celor mai apreciate creaţii radiofonice din literatură şi publicistică, teatru şi muzică. Colecţiile „Biblioteca de Poezie Românească” şi „Fonoteca de Aur/Spectacolul poeziei”, „Fonoteca de Aur/Teatru”, colecţiile pentru copiii de ieri şi de azi „Radio-Prichindel” şi „Noapte bună, copii!”, precum şi colecţiile muzicale „Maestro”, „Radiolegende” şi „Profil interpretativ” sunt doar câteva dintre mărcile Editurii Casa Radio care s-au impus prin valoare în conştiinţa publicului de ascultători şi cititori.
La Editura Casa Radio marile voci dau cortina la o parte.

Ne vedem şi ne auzim la Gaudeamus!
Detalii la www.edituracasaradio.ro

RADOR (6 decembrie)