România a devenit independentă de țițeiul rusesc (Virgil Popescu)

„Radiojurnal” – Realizator: Ciprian Sasu – România a devenit independentă de țițeiul rusesc, iar embargoul asupra importurilor din această țară, intrat de luni în vigoare, nu va afecta țara noastră, în condițiile în care companiile petroliere au găsit resurse alternative și nu mai aduc petrol din Rusia. Precizarea a fost făcută de ministrul energiei, Virgil Popescu, la o conferință de presă în care a reiterat că România are suficiente stocuri de petrol și gaze pentru a trece cu bine iarna.
Virgil Popescu: Nu avem probleme cu aprovizionarea cu gaze naturale a României și ați observat că România devine deja, încet-încet, un hub de gaze regional. Prin România se duc gaze și în Moldova, și în Ucraina, și în Ungaria. Deci, România își urmează parcursul său, își urmează parcursul european, își urmează parcursul de producător de gaze, de viitor exportator de gaze, va asigura securitate energetică atât a României, cât și a regiunii. Nu avem probleme nici în această iarnă cu aprovizionarea cu gaze naturale. Românii trebuie să știe că nu avem probleme nici cu petrol, nici cu carburanți, nici cu gaze naturale, nici cu energia electrică. Energia electrică este suficientă. Nu avem probleme în această iarnă cu stocurile din lacurile de acumulare, cu stocurile de cărbune, cu producția de energie electrică. Vom trece cu bine această iarnă.
Realizator: Virgil Popescu a mai spus că guvernul nu a introdus și nu intenționează să introducă o nouă taxă pentru energia din surse regenerabile, așa cum au susținut partidele de opoziție. Ministrul și-a amânat luni, pentru scurt timp, conferința de presă în care trebuia să facă precizări pe acest subiect, după ce liderul AUR, George Simion, a intrat în minister și a vorbit în locul lui de la microfonul din sala de presă. Întrebat de jurnaliști de ce a forțat intrarea în minister și de ce se găsește în sala de conferințe de la Ministerul Energiei și nu a recurs la o interpelare parlamentară, liderul AUR a spus că a apelat la această procedură, dar nu a primit răspuns./abranescu/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (6 decembrie)