Louis Pasteur,  200 de ani de la naştere

Romfilatelia îşi face o datorie de onoare din a promova mari personalităţi ale culturii şi ştiinţei universale, ale căror descoperiri sporesc zestrea de valori a lumii.

Considerând rolul mărcii poştale ca un element cu valoare de simbol prin care se pot transimte cu uşurinţă şi rapiditate mesaje care ajung la public într-o manieră creativă şi mereu originală, Romfilatelia introduce în circulaţie joi, 8 decembrie a.c. emisiunea aniversară dedicată lui Louis Pasteur la 200 de ani de la naştere.

Chimist și bacteriolog, Pasteur este fondatorul microbiologiei moderne, precum şi a metodei de oprire a fermentaţiei care îi poartă numele – pasteurizare. În urma laborioaselor sale cercetări a descoperit vaccinul antirabic, fiind onorat cu numeroase distincții în semn de recunoaștere a meritelor deosebite ale studiilor sale.

Romfilatelia mulțumește specialiștilor Facultății de Biologie a Universității din București pentru sprijinul documentar acordat la realizarea acestei emisiuni de mărci poștale.

 Emisiunea va fi disponibilă de joi, 08 decembrie, în rețeaua magazinelor Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și în magazinul nostru online:  http://romfilatelia.ro/store/.